W twoim świecie

Czy wiesz co sprawia ci największą frajdę?

Joanna Andrzejewska

04marca2019
Czy wiesz co sprawia ci największą frajdę? fot. Sebastian Ciuliński

Co dla ciebie oznacza hasło "dobra zabawa"? Czy na pierwszym miejscu stawiasz spotkania z przyjaciółkami? A może pyszna kolacja tylko we dwoje? Czy raczej coś bardziej ekstremalnego?

Najważniejsze, by w trakcie tej "dobrej zabawy" uśmiech nie schodził z twarzy, a głowę zajmowały same pozytywne myśli. Warto też nie zapominać o wewnętrznym dziecku, które z całą pewnością gdzieś się w tobie kryje.

fot. Sebastian Ciuliński

Jakiś czas temu, korzystając z ostatnich podrygów zimy, umówiłam się właśnie na taką "dobrą zabawę" z Natalią Maszkowską, influencerką, blogerką kulinarną, uczestniczką Masterchefa.

Łyżwy, bumpercars i mnóstwo śmiechu ;). Porozmawiałyśmy z Natalią o tym, co daje jej energię na co dzień i który zimowy sport sprawia jej najwięcej przyjemności. Całość zabawy uprzyjemnił nam "Grzaniec na Żołądkowej Gorzkiej". Pyszny i rozgrzewający, przepis na niego znajdziesz poniżej.

 

Czym zajmujesz się na co dzień?

Jestem na 3 roku prawa, które pochłania sporo mojego czasu. Prócz tego, regularnie prowadzę Instagram oraz bloga, a jeżeli czas mi na to pozwala, podróżuję w każdej wolnej chwili.

fot. Sebastian Ciuliński

Co sprawia Ci największą radość?

Reklama

Zdecydowanie podróże! Kocham ten dreszczyk emocji, przed odkrywaniem nowego miejsca, kultury, jedzenia. Bilet na kolejny samolot i myśl, że znowu znajdę się w innej bajce. Każde nowe miejsce ma swój charakterystyczny i niepowtarzalny urok. Jadąc do Grecji możemy poczuć nieśpieszne życie, brak trosk i powolne delektowanie się lokalnym winem. Zupełnie czym innym będzie podróżowanie po Dubaju, gdzie czujemy presję wielkiego, nowoczesnego miasta. Dla mnie podróżowanie to okazja do poznania nowych smaków. Z każdej podróży staram się coś przemycić do mojej kuchni.

fot. Sebastian Ciuliński

Która pora roku jest Twoją ulubioną?

Bez dwóch zdań lato! Mogłoby być w Polsce cały rok! Wtedy mam więcej energii i jeszcze więcej pomysłów!

fot. Sebastian Ciuliński

Jakie masz sposoby na przetrwanie zimy?

Dobry film czy serial to podstawa w zimowe dni! Oczywiście nie mogę zapomnieć o pysznym jedzeniu. Zimowa aura nastraja mnie na gotowanie, a raczej pieczenie słodkości! Zaszycie się w kuchni sprawia mi największą radość. Wtedy mam najwięcej pomysłów na nowe przepisy. Gdy za oknem ponuro, staram się także ćwiczyć, tak, by być gotową na wiosnę.

Skąd czerpiesz energię na co dzień?

Słońce, ludzie, aktywność fizyczna, nowe projekty. Lubię działać i czuć, że robię coś fajnego. Nie lubię stać w miejscu.

Styl, moda zimą? Czy raczej przetrwanie w oversizowych, ciepłych rzeczach?

Jestem totalnie zaprzeczeniem osoby, która wyglądem przypomina cebulę! :) Rzadko można spotkać mnie w spodniach, a tym bardziej w grubych, ciepłych swetrach. Zdecydowanie preferuję styl, typowo sukienkowy, mało przypominający, że za oknem zima. Nikt mi nigdy nie wierzy, że w szafie posiadam głównie takie rzeczy.

Który zimowy sport podoba Ci się najbardziej?

Jak byłam dzieckiem to jeździłam na łyżwach, natomiast teraz często podróżuję. Mój sport w zimie to zdecydowanie zjazd z górki na superszybkim jabłuszku ;).

Gdybyś mogła spełnić jedno marzenie, co by to było?

Prócz zdrowia dla całej rodziny, co jest rzeczą oczywistą;), moim największym marzeniem jest praca w telewizji. Myślę o tym, odkąd pamiętam! A skoro tyle myślę, to musi się kiedyś spełnić:). Lubię ten stan, kiedy jest presja czasu, kiedy muszę dać z siebie wszystko. Taka adrenalina zdecydowanie napędza mnie do działania i czuję, że spełniłabym się w takiej roli.

Lubisz gotować i potrafisz gotować ;)! Twoje ulubione, śniadanie, które daje siłę i energię, to...?

U mnie w kuchni panuje raczej prostota, co nie oznacza, że jest nudno! Śniadania jadam głównie na słodko i to totalnie bez wyrzutów sumienia! Uwielbiam owsiankę na ciepłym mleku ze zblendowanym bananem i łyżką masła orzechowego, a całość zawsze lekko solę. Idealna kombinacja!

fot. Sebastian Ciulński

Co w życiu cenisz najbardziej?

Zdecydowanie szczerość i prawdę.

Czym dla Ciebie jest „dobra zabawa”?

Najbliższe mi osoby, przyjaciele. Dobrze spędzony czas przy smacznym jedzeniu i godzinnych rozmowach.

 

Przepis na Grzańca na Żołądkowej Gorzkiej! (porcja na 2 osoby):

SKŁADNIKI:

  • Żołądkowa Gorzka 80 ml
  • Sok jabłkowy 160 ml
  • Cynamon i goździki

PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka wlej Żołądkową Gorzką Tradycyjną oraz sok jabłkowy. Dodaj przyprawy. Zamieszaj i podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Możesz dodać otartą skórkę pomarańczy.

Reklama

Polecane wideo

Polecamy również

Skomentuj