Cosmo Food

Przepis na pączki bez wyrzutów sumienia by MRS_KITCHEN_FAIRY

Możesz wcinać je bez wyrzutów sumienia. Są przepyszne i co najważniejsze nie idą w boczki ;).

Katarzyna Lemanowicz

28lutego2019
Przepis na pączki bez wyrzutów sumienia by MRS_KITCHEN_FAIRY fot. www.instagram.com/mrs_kitchen_fairy/

Znasz MRS_KITCHEN_FAIRY? Agnieszka - cudowna dziewczyna, pełna energii, która zaraża mnie uśmiechem za każdym razem jak się z nią widzę. A do tego, przepiękna i... fantastycznie szczupła. Od czego zaczęła się jej przygoda ze zdrowym stylem życia i Instagramem? Wkrótce odpowie na kilka moich pytań! A dzisiaj, łapcie przepis na pyszne, bezglutenowe FIT pączki.

Reklama

Myślicie, że nie da się upiec czegoś zdrowego i pysznego? Jesteście w dużym błędzie! ;)

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki bezglutenowej (po jednej maki ryżowej i owsianej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli himalajskiej
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 2 jajka ( z siemienia lnianego lub tradycyjne jajo)
  •  1/2 szklanki syropu z agawy (lub inne słodzidło)
  • niepełna 1 szklanka jogurtu twojego wyboru (ja użyłam kokosowego)
  • 1 łyżka octu jabłkowego - szczypta MIŁOŚCI

PRZYGOTOWANIE:

Połącz mokre składniki (bez octu), dodaj wszystkie suche składniki i wszystko zmieszaj. Dodaj łyżkę octu. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Piecz 7-9 minut w temperaturze 210 stopni Celsjusza w foremce na donaty.

 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez AGAeat healthy without limits (@mrs_kitchen_fairy)Lut 27, 2019 o 10:06 PST

Reklama

Polecane wideo

Polecamy również

Skomentuj