COSMO BODY

Czy zdrowe jedzenie wyklucza feerię barw i smaków?

Masz ochotę na coś pysznego, zdrowego i coś co przygotujesz w mgnieniu oka?

Katarzyna Lemanowicz

11lipca2019
Czy zdrowe jedzenie wyklucza feerię barw i smaków? fot. Agnieszka Wojciechowska - @mrs_kitchen_fairy

„Łap” przepis na fit falafel – autorstwa Agnieszki Wojciechowskiej - @mrs_kitchen_fairy. Agnieszka z każdym wymyślonym przez siebie przepisem udowadnia, że jeśli chcesz wyglądać i czuć się fantastycznie wcale nie musisz rezygnować z ulubionych smaków.

Reklama

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1/4 szklanki mąki z ciecierzycy
  • 1/4 szklanki mąki owsianej
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka kminku
  • sok z 1 cytryny
  • pół pęczka kolendry
  • sól himalajska
  • pieprz
  • odrobina wody

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie składniki do blendera. Sprawdź konsystencję i jeżeli FALAFEL W KOLORACH TĘCZY jest potrzeba, to dodaj odrobinę mąki lub wody. Przy użyciu gałkownicy do lodów kształtuj kulki falafela. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C na 20–30 minut. Gotowy falafel podawaj z kaszą quinoa oraz ulubionymi warzywami w kolorach tęczy.

SMACZNEGO!

P.S. po więcej przepisów zaglądaj do @mrs_kitchen_fairy

Reklama

Polecamy również

Skomentuj