COSMO BODY

Tartaletki jogurtowe z łososiem - Cosmo Food

To prosty i szybki w wykonaniu przepis na coś pysznego i zdrowego. Wypróbuj koniecznie!

Katarzyna Lemanowicz

18kwietnia2019
Tartaletki jogurtowe z łososiem - Cosmo Food fot. istock.com

Składniki potrzebne do przygotowania tartaletek:

  • Jajko
  • Świeży filet z łososia 50g (może być również wędzony)
  • Serek twarogowy półtłusty 60g
  • 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 40g
  • łyżeczka siemienia lnianego - zmielonego 5g
  • Garść koperku
  • Zielone szparagi 100g
  • Łyżeczka oliwy z oliwek
  • Szczypta pieprzu i soli
  • Tymianek
Reklama

Jak przygotować ciasto na tartaletki?

Ugnieć żółtko, mąkę, siemię lniane oraz łyżkę jogurtu oraz oliwę z oliwek. Piecz w formie przez ok. 15 minut w temperaturze 200 st.C.

Jak przygotować nadzienie?

Łososia dokładnie umyj i upiecz w folii aluminiowej. Następnie pokrój drobno. Szparagi ugotuj do miękkości al'dente. Pokrój na drobne kawałki. Wszystko razem wymieszaj z białkiem jaja, łyżką jogurtu i twarogiem. Dopraw do smaku. Całość zapiekaj przez około 30 minut. 

Zdrowe i przede wszystkim PRZE-PY-SZNE!

Reklama

Polecamy również

Skomentuj